Výsledky trojboje přípravek 5.4.2018

Sobota, Duben 21, 2018

Atletická přípravka zahájila jarní sezonu

Padesátka malých atletů z Benešova a Vlašimi se zúčastnila druhého ročníku Atletického trojboje přípravek. Na městském fotbalovém stadionu u Konopiště se představili závodníci ve čtyřech  kategoriích. Starší chlapci a dívky se prezentovali v běhu na 60 m, hodu raketkou a skokem dalekým z místa, mladší sportovci měli stejné disciplíny, pouze sprintérská trať měřila o deset metrů méně.

„Atletickým trojbojem zahajujeme jako pořadatelé jarní sezónu pro děti,“ uvedla organizátorka závodu Lenka Křížová s tím, že následující podnik pro děti Karlovský kopcovák je na programu prvního máje a v červnu již tradiční Konopišťská desítka.

V kategorii chlapců 2009-10 vyhrál Matěj Kříž z oddílu Atletika Benešov při sportovním klubu Benešov žije sportem, druhý skončil Štěpán Prokop z téhož oddílu a třetí Adam Kment ze Spartaku Vlašim. Ve stejné věkové kategorii dívek zvítězila Šárka Ottlová před Sofií Hebíkovou (obě Atletika Benešov při BŽS), na bronzový stupínek vystoupila Barbora Štorcová ze Spartaku Vlašim.

Mezi chlapci narozenými v roce 2007-08 si nejlépe vedl Matěj Prokeš, stříbrnou pozici obsadil Vít Čáp a třetí místo obsadil Tobiáš Rada, všichni z Atletiky Benešov při BŽS. Také dívky měly ve stejné věkové kategorii své vítězky. Nejvyšší stupínek patřil Nikole Sukové ze Spartaku Vlašim, druhé místo si vybojovala její oddílová partnerka Anna Klejnová, třetí místo obsadila Lucie Pelikánová z Atletika Benešov při BŽS.

„Všichni sportovci se opravdu snažili. Z pohledu našeho oddílu bylo vidět, jak se dětem zlepšily jejich sportovní výkony,“ pochválila své svěřence Lenka Křížová, která je současně i trenérkou.

Kromě atletického klání byla pro nejmenší atleťáky k dispozici opičí dráha, kterou si vyzkoušelo přes třicet dětí. Nechyběl běh přes překážky, slalom mezi kuželi, kotouly či hod míčkem na cíl.

Závody uspořádal oddíl Atletika Benešov při sportovním klubu Benešov žije sportem. O královnu sportu je u těch nejmenších v okresním městě čím dál větší poptávka. „Zjara jsme rozšířili trenérskou základnu, protože se k nám hlásí stále více mladých zájemců o atletiku. V současné době jich máme kolem stovky. Doufáme a přejeme si, že příští ročník bychom mohli pořádat už na novém vznikajícím atletickém stadionu v Benešově,“ dodala Lenka Křížová.

 

Výsledky trojboje ke stažení v xlsx